Ronnie

Optimal ketose med 2,4 mmol/L i dag, Jippi!

5 Comments

Da begynner det virkelig å løsne. I dag hadde jeg 2,3 mmol/L ketoner i blodet. Det betyr at jeg er i optimal ketose. Når ketonnivået har stabilisert seg, vil jeg teste å sykle runden min på 8 mil å se om optimal ketose gjør at jeg ikke trenger næring gjennom runden.

Vann med salt

Det eneste jeg kommer til å ha med meg er vann med 0,5% salt. Dette for å ikke dehydrere.

5 Comments (+add yours?)

 1. Kåre
  aug 06, 2012 @ 12:59:42

  Hei Cato. Interessant lesning. Jeg har samme erfaring som deg på rolige langturer. Problemet mitt er diabetes og utfordring med lavt blodsukker ved harde økter. Jeg fikk litt for kort tid på under 25k/dag til at jeg turde sykle grenserittet på “egen” energi. Helt klart at målet er å gjøre det til neste år. Enig med deg at colabakken var tøff, det var også et par andre bakker hvor jeg fikk smake litt på melkesyra…..
  Hadde jeg syklet individuelt kunne jeg kanskje klart en halv time raskere, men vi skulle gjøre dette sammen så tiden var underordnet for oss. Målet mitt neste år er å komme så nærme 4t som mulig. Spennende om jeg får samme opplevelse som deg. Håper det….

  Svar

 2. Cato Sandstrand
  aug 05, 2012 @ 23:46:20

  Fin blogg dette. Jeg liker den bedre på wordpress.
  Jeg har ikke kommentert noe her på bloggen tidligere, men våknet litt når det ble snakk om sykling 😉 Jeg la om til LCHF (under 100KH/ dag) i mai og stortrives på det! Jeg er mosjonssyklist og syklet også Grenserittet i helgen. Jeg forbedret tiden fra i fjor med et kvarter. Kom inn på 4 timer.
  Jeg har nok omentrent trent halvparten så mye i år som i fjor så jeg er fornøyd med tiden.

  Det jeg opplevde som mest positivt var at jeg ikke hadde kramper underveis, foruten akkurat opp Cola bakken 1 mil før mål, men det forsvant i neste nedoverbakke. Jeg følte meg i bedre form og har en god følelse etter rittet. Jeg har nesten lurt på om jeg ikke tok meg nok ut siden jeg har vært i så god form etterpå? Jeg tror ikke det, jeg hadde snittpuls på 85% av maks, så det burde være ganske greit. Jeg tror nok heller LCHF kostholdet gjør at kroppen restituerer raskere og at det ikke er så mye “slam” stoffer i musklene etter karbo mat. Jeg brukte noen doser med energigel under løpet, det følte jeg var ganske greit da jeg helt klart kjente at jeg fikk mer “krutt” i bena like etter, men det varte nok ikke lenge etter hver dose…
  Jeg oppkarbet litt det siste døgnet før ritt, men er egentlig ikke sikker på om det behøvdes?

  Hvordan er deres erfaringer etter lange treningsturer eller ritt? Har dere brukt noe energidrikk e.l. eller er det like greit å kutte det helt?

  Svar

 3. Kåre Kristiansen
  aug 05, 2012 @ 19:36:19

  Grenserittet var tungt ja. Jeg har nok oppdaget at et lavkarbokosthold under 25 om dagen ikke er optimalt for meg på et så hardt ritt som grenserittet, og med så mye mengdetrening i forkant, samt så kort tid på under 25. Med Diabetes i tillegg og et varierende blodsukker som følge av tøff trening, gikk jeg over til et karborikt kosthold de siste to ukene. Problemet ligger i at jeg produserer noe insulin selv, og at jo hardere jeg trener jo mere produserer den. Derfor er det vanskelig å vite optimal dose i sprøytene på treningsdagene.

  Grenserittet var hardt, men vi var seks som kjørte sammen og kom i mål sammen. Brukte 4t 43m, 85 % snittpuls.Tøff løype, men satser på et år nå med lavkarbo og god trening for kroppen til å bruke eget fett, så skal jeg nok gjennomføre rittet nesten på eget energilager, med tilførsel av væske og noe energi.

  Det er spennende å følge målingene dine og Monique sine. Tror jeg kommer til å lære mya av det, so keep up the good work…..

  Svar

 4. Kåre Kristiansen
  aug 03, 2012 @ 15:54:23

  Spennende Ronnie. Hadde nesten regnet med å se deg i Strømstad imorra, men skjønner at du er sånn derre landeveissyklist. Vi som er opptatt av skog og mark, gjørme og kupert terreng med variert underlag (les: de tøffe), vi får tråkke rundt i grensetraktene….

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   aug 05, 2012 @ 14:12:23

   He He. Ja, er nok mer en som holder meg på veien. Smiler.

   Fortell hvordan det gikk på grenserittet. Gleder meg til å høre.

   Svar

Leave a Reply