Ronnie

Snart i optimal ketose for sykkeltrening

No Comments

Det har nesten gått en uke hvor jeg har fjernet alt som gjør at jeg ikke kommer inn i ketose. Det betyr at jeg har kuttet ut peanøtter, 70 % sjokolade, bær og andre ting som har sneket seg inn i kostholdet mitt i løpet av sommeren.

Jeg er nå snart i optimal ketose. Optimal ketose er et begrep dr Jeff Volek har innført i ketoseverdenen. Grunnen til at jeg er så fokusert på dette er at jeg skal teste å sykle på svært høy intensitet over lang tid å se om kroppen bruker lagret fett som drivstoff eller om jeg også da går tom etter to timer som jeg gjorde når jeg ikke var i optimal ketose. Dr Jeff Volek holdt et foredrag på årets LowCarb Cruise om nettopp dette. Foredraget var så interessant at jeg nesten ikke kan vente på å teste ut teoriene hans i praksis.

Det holder altså ikke bare å gå på lavkarbo. Man må sansynligvis også være i optimal ketose med verdier mellom 1,5 og 3 mmol/L.

I tillegg vil jeg teste ut hva som får meg ut av ketose. Jeg skal altså drikke et vin ved en anledning. Deretter skal jeg ved en annen anledning spise en skål med bær osv. På den måten vil jeg lære meg hva som gjør at jeg kommer inn og ut av ketose. Kjempe interessant. Jeg tror at dette er grunnen til at mange som spiser “lavkarbo” i en eller annen form rett og slett ikke er i ketose fordi man spiser enkelte ingredienser som gjør at de ikke havner i ketose. Det skal ikke forbause meg at noen kan spise 10 jordbær med kremfløte andre ikke. Noen kan helt sikkert ta seg to glass vin, mens andre ikke.

Hvor lang tid tar det for å komme inn i ketose igjen etter at man har gått ut av den vil helt sikkert variere fra person til person. Jeg tester hver morgen på fastende mage. Det betyr at jeg ikke har spist på de siste 10-12 timer. I tillegg skriver jeg opp alt jeg spiser. Se en liste nedenfor på hva jeg har spist og drukket disse dagene.

Dette har jeg spist og drukket:

Torsdag, 26. juli:

 • Kaffe med kremfløte
 • Filet av svin
 • Grønsaker
 • Lavkarboknekkebrød
 • Karre
 • Tomat
 • Zucchini
 • Hvitkål

Fredag, 27. juli:

 • Kaffe med kremfølte
 • Eggerøre i kokosolje
 • Havsalt
 • LCHF pizza
 • Revet ost
 • Løk
 • Paprika
 • Sjampinjong

Lørdag, 28. juli:

 • Kaffe med kremfølte
 • LCHF pizza
 • Kotelet stekt i kokosolje
 • Sjampinjonger
 • Vitkål stekt i kokosolje
 • Lime
 • Peppersmør
 • Sodastream vann

Søndag, 29. juli:

 • Kaffe med kremfløte
 • Sodastream vann
 • Makrell stekt i smør
 • Kål
 • Tomat
 • Zucchini
 • Salami
 • Oliven
 • Briost
 • Majones

Mandag, 30. juli:

 • Kaffe
 • Farris
 • Egg
 • Rekesalat med løk
 • Kyllingfilet
 • Ostepølse med bacon
 • Tomat
 • Agurk
 • Rødløk
 • Jalapeno
 • Salat
 • Havsalt og pepper
 • Barnaissaus

 

Leave a Reply