Ronnie

Jeg gikk i sult i går

2 Comments

20. august gikk jeg i sult.

Den 20. august gikk jeg i sult ketose. Dette fordi jeg rett og slett ikke fikk i meg nok mat. Jeg reiste fra Kartlsdat og rett i et møte som tok resten av kvelden.

Meningen var å få i seg mat og drikke på veien, men jeg glemte litt tid og sted. Under møtet var det umulig å få til noe. Så det er gledelig at verdien i dag er i optimal ketose igjen.

Vekten gikk opp mens jeg var i optimal ketose. Er det kroppens forsvarssystem som binder veske og sparer?

2 Comments (+add yours?)

 1. ussj
  aug 30, 2012 @ 08:32:55

  Hei Synsegulla! Jeg prøver også å få ungene mer over på lavkarbo, men sliter litt med å få dem med på det. Jeg har vel funnet ut at jeg kan ikke fra en dag til en annen skifte kostholdet deres (som jeg selv gjorde), men må heller prøve å innføre det litt gradvis. Den største utfordringen er skolematen. Jeg har kjøpt inn lavkarbobrød (alt fra Fedon brød til litt mer ukjente merker), og det ser ut til etter en stund å bli godtatt, men det har tatt sin tid. Jeg har også lagd lavkarbo vafler (basert på rømme og egg), og det er også et greit supplement i matpakken, og er en ting som de kjenner fra før. Og så legger jeg oppskåret grønnsaker og noe frukt i, som også etter en stund nå ser ut til å bli spist. Nøtter er ikke den helt store favoritten her i huset, men ser det er ofte brukt. Jeg tar det mao litt etter litt. Når det kommer til bursdagsselskaper, så har jeg funnet at det bare får stå til. En gang i mellom får man tåle. Det ser man ofte at de voksne som spiser LCHF også gjør. Poenget er å ikke fortsette med det, men kun ta det som en liten avstikker. Ellers så finnes det alternativer til kaker som er meget gode (feks mor hjemmlagde brownies som faktisk er veldig god. Lag krem til), om man selv skal lage kaker. Nå er gjerne poenget å holde seg borte fra mat som smaker litt søtt, men innimellom så trenger vi også noe ekstra. Og det som er så bra med lavkarbo, er at det generelle søtsuget forsvinner! Og det er helt ubetalelig!

  Svar

 2. synsegulla
  aug 28, 2012 @ 10:40:48

  Hei. Jeg har en datter på 11 år, som uten å ha blitt utredet for dette, har tydelige symptomer på adhd, med uro og konsentrasjonsvansker. Hun har alltid vært en “sukkerunge” som blir veldig gira av sukkervarer, og som ikke klarer å slutte å spise når hun får servert snop, kaker ol. Vi har snakket en del om å prøve ut lavkarbokost i 1 mnd i første omgang for å se om hun føler seg bedre. Hun har gått med på dette men er bl a bekymret for hva hun spiser i bursdager og hva hun skal ha til skolemat. Har du noen gode tips og råd og komme med blir jeg svært taknemlig. Hilsen Synsegulla.

  Svar

Leave a Reply