Ronnie

Ingen utslag på ketonverdiene med vin

1 Comment

I går var vi invitert til middag hos gode venner.

Da vinen ble servert valgte jeg å takke ja. Jeg ville finne ut om vin ville føre meg ut av optimal ketose. Det ble både 2 og 3 glass. Faktisk ble det en hel flaske. Stemningen ble god og vi takket for oss i tolv tiden. Inntaket startet klokken 18:00 og sluttet klokken 23:45.

Jeg kunne nesten ikke vente til dagen etter for å teste mine fastende keton verdier. Målingen neste dag viste 1,8 mmol/L i blodet, altså bare 0,1 mmol/L lavere enn dagen før. Så jeg påvirkes ikke av vin, men vekten min gikk opp 0,5 kg som kan bety at alkohol binder veske i kroppen.

One Comment (+add yours?)

  1. Maud
    aug 19, 2012 @ 14:52:26

    Intressant att vin inte påverkar blodketon nivån, såg att Monique hade samma erfarenhet. Följer dina mätningar och ska snart börja mäta själv för att se om olika livsmedel har olika effekt (min inte hålla på och väga maten).
    Tycker dina blodsocker mätningar är intressanta, speciellt den med Pepsi max, för jag har börjat fundera på olika sötningsmedel i nikotin tuggummin och hur det kan påverka blodsocker och eventuellt viktminskning. Innan någon påpekar att tuggummi är onödigt och dumt samt att man ska försöka sluta med nikotinersättning, så vill jag bara säga att jag dels har behov av tuggterapi och att nikotinberoende är ett av de starkaste beroende (tydligen mer beroende frmakallande än heroin). Jag har både gått ner och upp i vikt tuggandes nicorette. Upplever att den nyare sortens nicorette med hård yta (innehåller xylitol, acesulfam K och sukrlos) är sötare än de gamla (innehåller antingen xylitol eller sorbitol).

    Svar

Leave a Reply