Ronnie

Løpe maraton? Fyll opp med fett!

No Comments

image

Innlegget er hentet og oversatt fra bloggen http://www.lifezone.se

Alle har hørt at man skal lade med karbohydrater for forskjellige trenings og konkurranser.
Det høres jo rimelig ut når karbohydrater er fulle av energi og energi trenger man om man vil løpe maraton, eller hva?

En ny studie viser at om man vil ha konstant tilgang til energi så er det ikke karbohydrater som skal spises men et høyt inntak av fett. Før studien så skulle en gruppe mannlige løpere spise høykarbohydrat kost i 3 dager for testen. Måltidene bestod av 71 % karbohydrater, 19 % fett og 10 %. Før selve testen var treningen begrenset og når de trente så lå de på lav intensitet. Fire timer for testen på spiste løperne enten et høyfettmåltid med 55 % fett eller et måltid med 77 % karbohydrater. Dessuten på fikk alle en gele 3 minutter før testen skulle utføres. Noen fikk en karbohydratgele, og noen fikk en placebogele. Alle løperne løp i 80 minutter i sitt eget tempo. De skulle løpe til energien tok slutt. Alle fikk vann under løpet.

Det viste seg av løperne som siste høyfettmåltidet og karbohydratgeleen hadde mye bedre tid før de ga opp. Forskerne kom til det resultatet av et måltid som var rik på fett for testen, øker fettforbrenningen under trening. Det viste seg også at inntak av en karbohydratgele rett før start gjorde at løperne orket mer.

Studien i sin helhet finnes her: Journal Nutrients.Running a Marathon? Load up on Fat!

Leave a Reply