Ronnie

Skyhøye ketonverdier dagen etter trening

3 Comments

Jeg tok meg en sykkeltur i går igjen.

Som kjent holdt jeg to timer på 90,3 % av makspuls på 22 timers fastende mage sist. Problemet med den økten er at jeg lå over melkesyreterskel for lenge. Melkesyreterskelen min er målt av melkesyrefabrikken til 88 % av makspuls.

Derfor la jeg meg på 85 % av makspuls denne gangen. Jeg hadde 12 timers fastende mage når jeg la ut på tur. En tur som går fra Maura (Nannestad) – Lillestrøm – Maura, nøyaktig 8 mil. Uten mat og næring men kun vann og en klype salt i flaskene startet jeg på 85 % av maks. Til min store forbauselse, holdt jeg i litt over to timer også denne gangen med en snittpuls på 85 %. Men denne gangen hadde jeg kraft i benene. Spørsmålene som dukker opp er “Er jeg for utrent til å kjøre så hardt?”, “Må kroppen venne seg til fastende mage og energiforbruk av eget fett på dette nivået”. Jeg vet ikke.

Neste tur blir med mat i kroppen, ikke karbohydrater, men riktig mat. Mat med opptil 80-85 Energi% fra fett.

Men hvorfor stiger ketonverdiene mine i været dagen etter hver sykkeløkt? At de stiger etter økten forstår jeg, det forteller meg at kroppen bruker fett som energi. Men dagen etter? Det kan umulig være bra at kroppen går i sultketose dagen etter trening på dette nivået? Eller er det rett og slett at jeg ikke spiser nok mat?

3 Comments (+add yours?)

 1. Maria
  aug 17, 2012 @ 22:05:48

  Ja du…ett par dagar tycker jag det känns som efter ett hårt eller långt löppass!
  Men någon mer insatt kanske kan svara exakt…mitt svar går mer på känsla än fakta!

  Svar

 2. Maria
  aug 17, 2012 @ 14:05:15

  Men är det så konstigt egentligen?
  Efterförbränningen pågår väl långt efter avslutat träningspass?

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   aug 17, 2012 @ 15:32:25

   Men hvor lenge? Sist tok det tre dager før jeg hadde normale verdien igjen.

   Svar

Leave a Reply