Ronnie

Fornøyd med fordelingen av næringsemnene

No Comments

Jeg er rimelig fornøyd med fordelingen av næringsemnene.

Jeg driver som kjent med å måle ketonverdiene i blodet for å se til at jeg er i optima ketose. Optimal ketose menes når man forbrenner sitt eget fett optimalt. Dette for å gå ned i vekt eller å kunne trene over lengre tid uten å tilføre kroppen karbohydrater. Jeg har måtte luke bort ingredienser som bær, 70% sjokolade, vin, nøtter og sist men ikke minst kremfløte. Dette er ingredienser som fører meg nesten ut av ketose. Som igjen gjør at kroppen ikke forbrenner sitt eget fett.

Nå ligger jeg på litt over 2 mmol/L ketoner i blodet. dr Jeff Volek definerer optimal ketose for 1,5 – 3,0 mmol/L ketoner i bodet.

Det virker som om ikke mengde mat har noe påvirkning på ketonverdiene så lenge man holder seg borte fra karbohydrater og spiser rikelig med fett. Dagens mat og drikke inntak har jeg definert over i diagrammet.

En fordeling på 75-80 E % fett, 20 E % protein og 2-3 E % fra karbo fungerer serdeles bra for meg. På den måten blir jeg ordentlig mett og ikke sulten igjen før neste måltid. I tillegg opprettholder jeg opptimalketose.

slkfdj

 

Leave a Reply