Ronnie

1857 kcal vs 2839 kcal

No Comments

Det ser ut til at antall kcal ikke påvirker ketonnivået i blodet.

Etter den harde sykkeløkten på 22 timers fastende mage har verdiene stabilisert seg på litt over to.

Jeg ønsker å finne ut om matinntak i antall kalorier påvirker ketonnivået i blodet. Og til min store forbauselse, så virker det som om det ikke gjør det. Hvis man ser på de to siste ketonverdiene mine fra 13/8 og 14/8 så spiste jeg kun 1857 kcal dagen før målingen den 13/8 som viste 2,2 mmol/L mens jeg spiste hele 2839 kcal, nesten 1000 flere kcal,  dagen før målingen den 14/8 som viste 2,1 mmol/L. Begge dagene ligger jeg under 15 gram karbohydrater. Av diagrammene under leser jeg at energiinntaket disse dagene har mer eller mindre samme fordeling. Hvorfor påvirker ikke dette ketonnivået i blodet mitt på fastende mage dagen etter?

Er det slik at man kan opprettholde optimal ketose uten å tenke på hvor mye man spiser, så lenge man kutter karbohydratene og får i seg rikelig med fett? Jeg ønsker å være i optimal ketose for å ha tilgang til fettlagrene mine ved høyintensitetstrening over lengre tid. Vil det være en fordel å spise mye dagen før man legger ut på tur? Eller spiller det ingen rolle?

Næringsinntak 13. august:

 

Næringsinntak den 12. august:

Leave a Reply