Ronnie

Hvorfor sult-ketose etter treningen?

No Comments

Var jeg i sult ketose, eller var det en normal reaksjon etter en så hard treningsøkt?

På fredag utfordret jeg kroppen min. På 22 timers fastende mage, syklet jeg på svært høy intensitet så lenge jeg klarte. Resultatet ble to timer med snittpuls på 90,3 av makspuls (makspuls er målt hos melkesyrefabrikken til 95 bpm). Etter å ha tatt meg fullstendig ut, syklet jeg 3,2 mil i rolig tempo. Dette vises ikke på diagrammet under.

Spørsmålene som dukker opp er:

– Hvorfor økte ketonverdiene mine fra 1,9 til 6,3 før og etter økten? Var det fordi kroppen ble tvunget å produsere energi til min intensitet?

– Hvorfor hadde jeg 5,3 mmol/L ketoner i blodet dagen etter på fastende mage? Spiste jeg for lite mat, eller var kroppen så utslitt at den fremdeles jobbet hard med å gi meg energi fra lagret fett.

– Tar kroppen enegi også fra muskler ved så høye ketonverdier? Jeg tilførte over 2000 kcal den dagen også noe form for karbohydrater. 12 gram via Ultra Energy pose når jeg ikke hadde mer å gi. For å klare å sykle 3,2 mil hjem. Pluss en appelsin med en gang jeg kom hjem. Den smakte guddommelig, forresten.

Under viser jeg det dr Jeff Volek definerer som optimal ketose:

 

Leave a Reply