Ronnie

Mitt møte med ultradistanseløper Rune Larsson

6 Comments

image

Under mfHelseutbildnings helse seminar møtte jeg ultradistanse løperen Rune Larsson. Han har løpt i hele sitt liv og deltatt i ultra maraton over hele verden.

Etter hans beregninger har han tilbakelagt 23000 km, som tilsvarer over halve distansen til månen.

Ikke bli overrasket over at denne mannen har kommet frem til at han er mer utholdene på et LCHF kosthold.

I tillegg har Rune en meget bra filosofi. Løpesko skal være så tynne som mulig. Grunnen til det er at man får justert løpeteknikken sin direkte. Har man tykke sko med demping foran og luftputer bak, vil dette dempe og filtrere vekk dårlig teknikk som fører til belastningsskader. Lærer man seg å løpe riktig med en gang er risikoen mindre for skader. Så vekk med dagens teknologi.

image

Jeg snakket selvfølgelig med han etter foredraget, hvor jeg tok opp mine høyintensitet treningrøkter på sykkel. Han ble ikke overrasket over at  jeg kan holde så høyintensitet over så lang periode på lavkarbo kosthold. Han ga meg et viktig tips. Ikke tren så hardt hver gang. Ta det litt med ro ellers blir kroppen ødelagt, sa han. Legg deg på rundt 50-60 % av maks puls i flere timer og ta noen høyintensitet inne i mellom, fortsatte han med.

Noe jeg skal høre på.

Husk konkurransen min. Alle som kommenterer, legger ved epostn og trykker LIKE på innlegget, er med i trekningen av Monique Forslunds bok “LCHF for hele familien”.

Desto flere kommentarer og LIKE, desto større sjanser har du for å vinne.

Trekningen skjer 1. mai.

(Neste innlegg kommer i morgen rundt kl 0800)

6 Comments (+add yours?)

 1. Kristin
  apr 16, 2012 @ 07:05:01

  Vi gleder oss jo bare til tv-stuntet ditt, som jeg er sikker på at du kommer til å få til 🙂

  Svar

 2. Monique
  apr 14, 2012 @ 06:19:58

  Bloggen är jättefin. Grattis!

  Svar

 3. Åse-Line
  apr 14, 2012 @ 01:27:32

  Føler meg litt stalker aktig når jeg kommenterer. =) Men kan si at jeg har samme erfaring med lchf kosthold og trening. Trener MMA (mixed martial arts), blir aldri støl mer og selv etter en periode borte, var utholdenheten bedre enn på lenge.

  Svar

Leave a Reply