Ronnie

ASEA Dobbelt blindstudie på effekten av ASEA under utholdenhetstrening (Norsk tekst)

1 Comment

Februar 2012 gjennomførte forskere ved det prestisjetunge North Carolina Research Campus Human Performance Laboratory ved Dr. David C. Nieman en oppsiktsvekkende dobbelt blindstudie på effekten av ASEA under utholdenhetstrening.

De er kjent for å teste forskjellige næringstilskudd for idrettsfolk og virkningene på ytelse av fysiologisk stress som oppstår i forbindelse med trening. Uten å vite det fikk en gruppe atleter drikke ASEA i en uke mens en annen gruppe fikk placebo. Testen bestod av å sykle 75 km. Det ble tatt blodprøver før, etter og en time etter økten.

Etter en tre-ukes “washout” periode fikk ASEA gruppen, placebo og omvendt. For deretter å sykle nye 75 km. Det ble også her tatt blodprøver før, etter og en time etter økten.

De strenge protokollene for dobbeltblindstudien tok flere uker å gjennomføre. Analysen av blodprøvene tok enda lengre.

Forskerteamet trodde ikke at å drikke ASEA ville ha kronisk innvirkning på metabolittene. De trodde det ville ha virkning under trening, men ikke en uke etter å ha drukket det. Etter å ha arbeidet med Bioinformatics Statistical Division, kunne de fastslå at å drikke ASEA i mer enn en uke forårsaket forandring i 43 metabolitter. Det er ikke rent lite og det var en stor forandring, som overrasket dem.

Mange av metabolittene var forbundet med frie fettsyrer i blodet. Så idrettsfolkene begynte faktisk treningen etter å ha drukket ASEA med mye mer av disse fri fettsyrene i blodet. En grunn til at det er viktig, er at musklene vil bruke disse fettsyrene til energi og spare glykogen i musklene og bruken av aminosyrer.  Og de frie fettsyrene er veldig viktige, fordi under trening oksiderer vi disse for å produsere energi i form av ATP.

 

One Comment (+add yours?)

  1. Steinaldermannen.no
    nov 15, 2012 @ 08:19:17

    Hei. Har du link til studien?

    Svar

Leave a Reply