Ronnie

Antioksidanter – og aktivering av dem!

2 Comments

Vi blir tutet ørene fulle om hvor viktig det er med antioksidanter for helsen vår, og kosttilskuddene står i kø med blåbærblandinger og juice.

Teksten er hentet fra Helseterapauten

Grunnen til at antioksidanter er viktige er at de regulerer en prosess i kroppen som kalles for oksidativt stress. Under stoffskiftet vårt (energiproduksjonen i kroppen) så frigjøres det noe som kalles for frie radikaler. Dette er molekyler som frigjøres i prosessen og som må “fanges” inn igjen så de ikke gjør skade på cellene. Antioksidantenes jobb er å håndtere de frie radikalene så de kommer under kontroll.

Manglende mengde antioksidanter gjør at antall frie radikaler øker, og vi får cellebeskadigelse i større omfang som igjen kan føre til sykdom og kroniske plager. Vi trenger altså antioksidanter og kroppen produserer dem selv i et visst omfang, pluss at vi får dem gjennom maten vi spiser og gjennom jording når vi er i kontakt med jorda under oss.

MEN – dette er bare halve sannheten.
Den andre halvdelen av sannheten er at antioksidanter er verdiløse uten et signalstoff som kalles for Redox signalmolekyler. Dette er signalmolekyler om aktiverer antioksidantene og forteller dem hva de skal gjøre. Når vi er unge produserer kroppen mye av disse signalmolekylene, og når vi blir eldre reduseres produksjonen gradvis.

Forskerne har vist om Redox signalmolekylene i 30 år og blitt bevisst på hvor livsviktige de er for oksideringsprosessene i kroppen. Molekylene produseres i mitokondriene sammen med ATP, og når vi er unge har vi full produksjon og tilhørende energinivå og rask restitusjonsevne.

Her er også svaret på hvorfor tilførsel av ekstra antioksidanter gjennom tilskudd er bortkastet hvis du ikke har nok signalmolekyler til å aktivere dem. Noe som er sannsynlig om du er eldre.

Forskerne har aldri klart å produsere molekylene utenfor kroppen og fått dem stabile nok til at vi kan ha nytte av dem. Men for en del år siden skjedde det utrolige. Et biotech labaratorium i USA klarte å spalte dem og få de stabile i en saltvannsoppløsning. Det ble starten på produksjonen av Redox Signaling Molecules til bruk som tilskudd gjennom drikke.

Så i stedet for å ta antioksidanttilskudd som ikke blir nyttegjort grunnet manglende signalstoffer, kan vi heller ta signalstoffet som tilskudd og få flere ganger så stort utbytte av de antioksidantene som kroppen allerede produserer, som du spiser gjennom maten eller som du får gjennom jording.

2 Comments (+add yours?)

  1. Torunn
    okt 03, 2012 @ 13:03:38

    Hvor kan vi kjøpe dette tilskuddet??

    Svar

Leave a Reply