Ronnie

Monique og jeg følger hverandre

2 Comments

Artig å se hvordan Monique og jeg følger hverandre.

Jeg og Monique har testet ketonnivået i blodet vårt på et strikt lavkarbokosthold. Altså et kosthold på under 20 gram karbohydrater pr dag. Vi ble begge overrrasket å nesten ikke være i ketose når vi startet å teste for 11 dager siden. Det eneste som er forskjellen på vårt kosthold er at Monique har tilført fire spiseskjeder MCT olje daglig og at hun drikker noe kremfløte til kaffen et par ganger om dagen. I dag innfører jeg kremfløte i kaffen igjen.

Hva fører oss ut av ketose?

Når vi testet verdiene våre for første gang spiste vi bær, nøtter, 70 % sjokolade, vin “daglig” til maten, pølser og kremfløte. Er dette noe som fører oss ut av ketose? For ellers er kostholdet mer eller mindre det samme vi har spist de siste 11 dagene. Vi har ikke svarene, det er derfor vi tester verdiene på fastende mage hver morgen. Når verdiene er stabile vil vi teste å innføre en ingrediens, f.eks. to glass vin å se hvor mye verdien synker til dagen etter på fastende mage og se hvor lang tid det tar for oss å komme tilbake til samme verdi igjen.

Mine teorier er at f.eks. glass et glass vin kan føre meg ut av ketose i dager. Hvis dette er riktig vil jeg aldri være i ketose hvis jeg drikker et glass rødvin på onsdag og to på lørdag. Dette uansett hvor strikt jeg er i kostholdet. Eller er det slik at en neve bær fører meg ut på samme måte? Dette er spørsmål jeg vil ha svar på. For har jeg rett, er det mange som ikke er i ketose og derfor ikke forbrenner sitt lagrede fett.

Det kan være svaret på at mange som spiser lavkarbo ikke går ned i vekt…

2 Comments (+add yours?)

 1. Ronnie W. Mathisen
  aug 05, 2012 @ 12:41:57

  Hei, Lars-Kristian!
  Man forbrenner fett så lenge man har ketoner i blodet. For en normal person er kanskje en verdi rundt 0,5 mmol/L ketoner i blodet gjennomførbart. For meg som ønsker å trene i 3-6 timer med en intensitet på over 85 % av makspuls uten næring, er min målsettning å komme i optimal ketose. Ref. Jeff Volek så er den rundt 1,5 mmol/L – 3 mmol/L.

  Min interesse er altså å kunne holde lenge på energi fra eget fett ikke for å gå ned i vekt. Men som bonus har jeg gått ned 3 kg fra jeg startet målingene for 11 dager siden. Det er ren bonus. Smiler
  Jeg veier nå 81,0 kg. Ronnie

  Svar

 2. Lars-Kristian Eriksen
  aug 05, 2012 @ 12:31:49

  Spennende lesing 🙂 Men å være i ketose er ikke noe “must” for å forbrenne sitt eget lagringsfett, vel?

  Svar

Leave a Reply