Ronnie

Store blåbær vs små

1 Comment

image

I dag som mange andre dager kjørte jeg blåbær i butikken. Jeg har lurt litt på om store bær er bedre enn små bær. Grunnen til at jeg spiser blåbær er forde de inneholder kun tre gram karbohydrater pr 100 gram og forde de er fulle av antioksidanter. Men det viser seg at blåbær før i tiden var bedre. Grunnen til det er at de var vesentlig mindre. Da antioksidantene ligger i skallet, sier det seg selv at 100 gram små bær har mer skall enn store. Bærene er også søtere nå enn før. I tillegg var jorden bærene vokser i før mer næringsrik enn den er nå. Trist, men sant.

One Comment (+add yours?)

 1. Iril
  jun 28, 2012 @ 19:09:50

  Det er fordi at blåbæra vi får ferske i butikken er importert fra utlandet! Det samme gjelder NORSK blåbærsyltetøy – laget av utenlandske bær de også.
  https://www.slf.dep.no/no/fou-midler/landbruks-og-matforskning/Business+av+bl%C3%A5b%C3%A6r.18543.cms

  Moralen er: Plukk bær selv, frys vekk!

  Svar

Leave a Reply