Ronnie

Sykkeltrening Nr 9: På MCT olje og vann

No Comments

Se treningsresultatet her

Da var det dags å prøve den nye MCT oljen jeg har kjøpt inn. Den skal gi rask energi fordi den ikke trenger galle for å brytes ned. Jeg valgte en åttemils tur fra Maura til Lillestrøm via Ask og tilbake til Maura via Jessheim. Ideen var å ligge rett under melkesyreterskel. Altså rett under 88% av makspuls hele veien. Det skal sies at MCT har en bieffekt. Den kan gi diare og du ikke tilpasser deg oljen. Altså drikker litt og litt slik at kroppen blir vant med den.

Jeg følte meg pigg og var veldig klar for en hardøkt. I løpet av hele dagen hadde jeg fått i meg i underkant av 10 gram karbo.

Til frokost spiste jeg en skaldyrsalat

Tre timer før økten spiste jeg tre egg og to kaffe med fløte (2 dl).

Jeg valgte å drikke 15 gram MCT olje etter en time og deretter hver halve time.

Etter seks minutter åpnet himmelen seg og regnet høljet ned. Jeg var klissvåt før jeg rakk å ta på meg regnjakken. Under hele turen var jeg våt og kald. Temperaturen lå på rundt 11 grader. Men jeg bestemte meg for å gjennomføre. På grunn av våt veibane og motvind helt til Lillestrøm klarte jeg ikke holde høy fart. Men jeg konsentrerte meg for å holde høy intensitet for å teste ut oljen.

De første 15 grammene med MCT olje drakk jeg rett etter Ask etter en time. Deretter drakk jeg hver halve time etter dette. Oljen smaker ingen ting og er lett og drikke. Men jeg skal eksprementere å blande den ut i noe som gir den smak. Kanskje litt kremfløte og noen bær, jeg vet ikke.

Jeg testet meg hos Melkesyrefabrikken tidligere i vår. Der fikk jeg vite at melkesyreterskelen min lå på 171 i puls, altså 88 prosent av makspuls. Tolker man resultatet mitt kan man se at jeg snittpulsen min under hele turen har ligget høyere enn dette. Der det slik at vi som ikke spiser karbohydratfattig mat har andre terskeler? Kenn Hallstensen fortalte meg at vi som ikke tilfører kroppen vesentlig med karbohydrater ikke produserer så mye melkesyre da melkesyre er avfallstoffer fra karbohydratforbrenning. For hvordan kan det forklares at jeg har ligget over terskel i nesten 2 timer og 20 minutter? Dersom det er slik, vil trening på karbohydratfattig mat være en fordel slik jeg ser det. Er det også slik at vi som går på fettdrift klarer å ligge høyere i intensitet?

 

Etter etappe 6 var jeg så iskald og våt at jeg skalv på sykkelen. Jeg følte ikke det var forsvarlig å fortsette. Jeg var så nedkjølt at jeg ikke klarte å holde pulsen oppe, ei heller farten. Derfor ringte jeg etter å bli hentet og syklet til nermeste bensinstasjon på Gardermoen. Der drakk jeg en varm kakao for å få varmen, noe jeg overhodet ikke skulle ha gjort. For den kastet jeg opp senere på kvelden. Selv etter en så hard økt hvor jeg har forbrent over 2000 kcal nekter kroppen min å ta i mot karbohydrater. i like

Etter at jeg ble hentet brukte jeg opp hele varmtvannstanken i dusjen, tok på meg varme klær og la meg under et varmt pledd fikk jeg ikke varmen tilbake før etter 2-3 timer. Noen vil fortelle meg at jeg dro treningsøkten litt for langt denne gangen. Og jeg er enig, helt enig!

Ga MCT olje meg energi eller ikke. Det fikk jeg ikke helt svar på da jeg brøt før jeg var fremme. Men jeg holdt i nesten 2 timer og 20 minutter uten karbohydrater med en snitt puls på 175 som utgjør 87,7 prosenta av makspulsen min. Det er sikkert. Gleder meg til å ta runden igjen. Men da skal det ikke regne. Smiler

Setter man det jeg forbrant, 2040 kcal, i perspektiv. Så forbrant jeg enten 0,5 kilo karbohydrater eller 0,25 kilo fett på turen.

Gjett om jeg fikk diare…

 

Leave a Reply