Ronnie

Dopet har ankommet!

2 Comments

image

Trening over lang tid med høy intensitet kan være en utfordring.

Sykkelsporten har helt klare retningslinjer her. Spise deg opp på karbohydrater dagen før et ritt og samme morgen som et ritt skal gjennomføres. Fra start til mål er det viktig å innta sportsdrikke med karbohydrater. Det er viktig å spise karbohydratrik mat underveis. Helst etter en time og hver halvtime til du er i mål. Like før målgang anbefales det å ta en gele med raske karbohydrater som gir deg et kick inn i mål. Etter målgang er det viktig å fylle karbohydrater lagrene for restitusjon så fort som mulig. Gjerne med en Litago sjokolademelk, banan, bolle osv.

Med på et kosthold som baserer seg på inntak av under 20 gram pr dag, er dette ikke gjennomførbart. Jeg er klar over at noe form for karbohydrater under et ritt kan være gunstig da disse går rett til forbrenning. Men hva om man tilfører fett istedet?

Etter å ha spist lavkarbo/høyfett i over to og et halvt år er leveren min godt tilpasset å få energi fra fett. Slik jeg ser det må det være en klar fordel i utholdenhets sport. Fett inneholder nemlig 9,1 kcal mens karbohydrater bare inneholder 4,1 kcal pr gram. Altså genererer fett over doblet så mye energi.

Jeg skal prøve ut dette i praksis.

I min søken etter den rette oljen tipset både Dag Viljen Poleszynski, Kenn Hallstensen og Karin Hvoslef om MCT oljen. En olje som ikke bruker galle for å tas opp. Noe som er en fordel da prosessen med å omdanne den til energi går fortere.

Les fakta om oljen:

Olimps MCT-ole består av middelslange vegetabilske fettsyrer (Medium Chain Triglycerids). MCT-fetter har den unike egenskapen å gi mye energi uten å lagres i fettdepotene. Derfor er MCT et perfekt tilskudd til idrettsmenn som trenger ekstra mye energi. MCT finnes i små mengder i kokkosolje og vegetabilske oljer, men intet livsmiddel er så konsentrert som ren MCT-olje.

MCT-fettsyrene tas opp direkte og fraktes til leveren der forbrenning og energiutvinning skjer.

MCT er et energitilskudd som tas opp like raskt som druesukker, men som gir dobbelt så mye energi per gram. Siden MCT tilskudd brukes av idrettsmenn lagres glykogendepotene og utholdenheten blir bedre samtidig som fettforbrenningen stimuleres. MCT gir meget liten insulin sekresjon og påvirker ikke blodsukkeret.

MCT er et perfekt energitilskudd under såvel diett som oppbygging, samt for utholdenhetsidrett.

 

2 Comments (+add yours?)

 1. ElisaT
  jun 19, 2012 @ 15:45:43

  Jeg tar også MCT-olje, kjøper på Iherb. Hvor mye har du blitt anbefalt å ta? Kommer du til å ta hver dag eller bare i forbindelse med trening? Jeg tar gjerne 1 ss før trening, men aner ikke om dette er for lite/mye, osv.

  Lykke til!

  Svar

 2. Kristin
  jun 19, 2012 @ 15:30:10

  Har også fått satt i gang med dopet, men sykler dessverre ikke noe mer av den grunn :-). Men et velsignet produkt, uten smak. Jeg som brekker meg av alt som ligner fiskefett er veldig glad for dette, som bare sklir ned!

  Svar

Leave a Reply