Ronnie

Maksimal O2 opptak hos Melkesyrefabrikken, som utrent

No Comments

image

Tidligere i mai testet jeg en rekke verdier hos Melkesyrefabrikken i Frognerveien 10 i Oslo – som utrent.

På bildet over tester dem O2 opptak. Det er Iver Mysterud fra helsemagasinet VOF som tar bildet.

VO2max: Den maksimale mengden oksygen kroppen klarer å utnytte i løpet av 1 minutt. Oppgis vanligvis i mililiter oksygen per kg kroppsvekt, men også som “literverdi” uten å ta hensyn til kroppsvekt. Skiindex er den verdien som korrelerer best med prestasjon i langrenn.

Jeg har mye å gå på, føler jeg. Mitt maksimale O2 opptak lå på 37,5 som utrent, vel og merke. Eksempelvis lå Bjørn Dærli på rundt 96 når han hadde topp-form.

Jeg kommer til å teste meg igjen til høsten for å se hva som har hendt med O2 opptaket mitt.

Leave a Reply