Ronnie

Tredje dagen uten Aspartam og Acesulfam K

14 Comments

image

Da var det dags å helle ut min siste last. Mitt daglige inntak av brun Aspartamdrikk har lenge ligget på rundt to liter om dagen. Avhengigheten har vært så stor av jeg selv under seminaret til Kostreform for bedre helse ikke ja skjul på det. Suget etter brusen var så stort at jeg aldri har klart å kvitte meg med den, selvom kunnskapen om hva kunstig søtning i form at Aspartam og Acesulfam K gjør med kroppen.

Søndag i forrige uke bestemte jeg meg for å ta min siste slurk. Mandag, tirsdag, onsdag og i dag har vært 100 % frie. Noe jeg er veldig overrasket og stolt over.

Denne uken har jeg kun drukket Farris, Imsdal eller vann fra springen. I tillegg til kaffe og fløte, da selvfølgelig. Jeg har egentlig ikke hatt noe sug etter PepsiMax eller ColaZero over hode. Noe som forbauser meg. Var det så lett å slutte? Eller er jeg bare over gjennomsnittet motivert?

Hvilke erfaringer har du rundt dette? Hadde vært interessant å få høre.

14 Comments (+add yours?)

 1. Finn
  mai 08, 2012 @ 19:40:04

  Gratulerer! Selv hadde jeg et inntak av aspartam via proteinpulveret jeg brukte men ble etterhvert kvalm og så kom jeg over en film på YouTube ved navn Sweet misery. Etter å ha sett den tør jeg ikke bruke hverken Aspartam eller Natriumglutamat (E621) som forøvrig finnes i de fleste ferdigretter fra Toro etc. Prøver nå å holde meg til ekte mat og usøtet proteinpulver.

  Svar

 2. Emma
  apr 22, 2012 @ 23:00:58

  Jag har också varit helt hooked på pepsimax, men efter att jag börjat med LCHF så var söt suget inte lika stort längre och så slutade jag dricka light läsk. Bara en av många bra “bieffekter” av LCHF hehe

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   apr 22, 2012 @ 23:35:08

   Så bra, Emma! Det gleder meg å høre.
   NB! Husk desto flere blogginnlegg du kommenterer og «like» du trykker, desto flere sjanser har du til å vinne boken til Monique Forslund «LCHF for hele familien» den 1. mai! Lykke til! Ronnie

   Svar

 3. Cissi
  apr 22, 2012 @ 13:16:57

  Är själv fullkomligt beroende av Pepsi Max. Dricker inte kaffe, men konsumerar över 3 liter PM per dag…… försöker hålla nere mängden men det är inte lätt – för det är både gott, mättande och beroendeframkallande.

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   apr 22, 2012 @ 20:23:34

   Hei, Cissi! Jeg kjenner meg igjen i det du sier. PepsiMax er faktisk hele fire ganger mer vanedannende enn f.eks. Coca Cola. Har selv også vært oppe i samme mengde som deg. Men for en uke siden så jeg STOPP. Og stoppet direkte. Men motivasjonen må komme inne i fra. Det spiller ingen rolle om andre forteller at det ikke er bra. Men se mitt blogginnlegg om hvordan en halv liter PepsiMax påvirker mitt blodsukker. http://lavkarboliv.no/2011/06/11/blodsukkertest-05-liter-pepsi-max/
   Husk, desto flere blogginnlegg du kommenterer og trykker «like» desto flere sjanser har du til å bli trukket den 1. mai! Lykke til! Ronnie

   Svar

   • Hm
    apr 28, 2012 @ 14:06:52

    Det er der som er så rart, for det skal ikke påvirke blodsukkeret, mtp at Light brus opprinnelig ble laget til diabetikere. Men, det er tydeligvis veldig individuelt, noen opplever ikke svingninger i det hele tatt, mens andre merker at det øker veldig. Det er ikke alltid lett å forstå seg på kroppen, det er mye vi mennesker ikke vet. Foreløpig drikker jeg pepsi max med god samvittighet, men i helgene, og ikke i ekstreme menger. Det går kanskje med 2×1.5 liter og 2-3 bokser, det vil ikke jeg kaller mye over en 3 dagers periode.

    Jeg var hektet på pepsi max før, og da gikk det med ca 2 liter daglig, 7 dager i uken. Nei, skal jeg kose meg, ja så gjør jeg det med en god kopp grønn te i hverdagen, og tar brusen i helgene. Det betyr ikke at jeg ikke drikker te i helgene,for det gjør jeg, og prøver å få i meg 5-6 kropper hver eneste dag.

    Jeg vet ikke om du er glad i Te Ronnie, men du bør absolutt drikke det. Men da i løsvekt, pose-te smaker som grønnsåpe sammenlignet med løsvekt. Greit nok, det varierer jo fra merke til merke (te-poser), men jeg har enda ikke kjøpt te i løsvekt som ikke har falt i smak. Jeg ser at du har gått over til Farris, og det kan jo være greit, men te kan også være noe for deg, du som prøver å være så sunn som overhodet mulig (ikke det at lavkarbo er sunt, og “høykarbo er usunt”, det kommer helt an på hva man spiser). 🙂

    Svar

 4. Hm
  apr 20, 2012 @ 16:53:58

  Hva den “kan” gjøre? Det lille du drikker har fint lite å si, og forskere har konkludert med at du må drikke ekstremt mange liter daglig før det kan ha konsekvenser for helsen. Tror det var snakk om 6-7 liter, det du drikker/drakk er jo ikke noe sammenlignet med hva forskere har kommet frem til.

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   apr 22, 2012 @ 22:03:10

   Hei, Hm og takk for sist!
   Heldigvis er det valgfritt hva man stapper i munnen. Jeg velger å la være. Lykke til med PepsiMax drikkingen! Ronnie

   Svar

 5. Anne
  apr 19, 2012 @ 22:14:32

  Bra jobba Ronnie! Etterhvert vil det brune skipet by deg i mot.
  Liker den nye bloggen din! 🙂

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   apr 22, 2012 @ 22:00:06

   Tusen takk, Anne. Hyggelig at du liker bloggen min.
   NB! Husk desto flere blogginnlegg du kommenterer og «like» du trykker, desto flere sjanser har du til å vinne boken til Monique Forslund “LCHF for hele familien” den 1. mai! Lykke til! Ronnie

   Svar

 6. Andreas
  apr 19, 2012 @ 21:29:03

  Ah! Så min kommentar til deg om aspartam-drikkingen under fagseminaret i helgen var altså ikke fånyttes… 😉 Grattis med at du slutter med disse drikkene. 🙂

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   apr 22, 2012 @ 21:59:31

   Hehe. “Alle monner drar”, sa musa og pissa i havet.
   Takk, Andreas!
   NB! Husk desto flere blogginnlegg du kommenterer og «like» du trykker, desto flere sjanser har du til å vinne boken til Monique Forslund “LCHF for hele familien” den 1. mai! Lykke til! Ronnie

   Svar

 7. Åse-Line
  apr 19, 2012 @ 20:18:50

  Psyken kan finne på å ville holde på avhengigheten. Er selv veldig glad i pepsi max. Selv om jeg VET at etter noen dager, smaker den første jeg drikker…… Ekkelt… Finner jeg lett på at jeg bare MÅ ha det. For meg handler suget etter ting som Pepsi Max og andre ikke bra ting, om en frykt. Høres sikkert helt sprøtt ut…
  Kort fortalt er min erfaring at jeg ønsker slikt, fordi jeg vil dempe følelser som er for overveldende eller for å finne tilbake til en gammel trygghet i elendigheten, når ting faktisk begynner å bli veldig bra.
  Igjen. Høres nok helt sprøtt ut.

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   apr 22, 2012 @ 21:58:36

   Jeg vet, Åse-Line. Ofte drakk jeg rester av PepsiMax som stod igjen på bordet før jeg hoppet i dusjen klokken 06 om morgenen. Skremmende.
   En avhengighet er jo ofte en trøst for noe annet. Selv har jeg klart meg utrolig bra uten PepsiMax etter at jeg kuttet den helt ut. Men på Fridays hadde jeg litt problemer med hva jeg skulle bestille. Det ble et glass rødvin. Smiler.
   NB! Husk desto flere blogginnlegg du kommenterer og «like» du trykker, desto flere sjanser har du til å vinne boken til Monique Forslund “LCHF for hele familien” den 1. mai! Lykke til! Ronnie

   Svar

Leave a Reply