Ronnie

Vi ser en amerikanisering av helsetilstanden i Norge.

No Comments

I fredagens utgave av Dabladet kunne vi lese at Svein Olav Kolset, ernæringsprofesspr ved UiO (Universitetet i Oslo) uttale: “Vi ser en amerikanisering av helsetilstandene i Norge”.

Det er klart vi gjør det. Vi går jo i samme fellen som amerikanerne. Vi blir rådet om å spise mer sukker, fruktose, stivelse og mindre fett. Selv om evolusjonen og nyere forskning sier at vi skal gjøre stikk motsatt.

Det jeg ikke forstår er at når menneskeheten har spist mettet fett og proteiner i millioner av år og vært sunne og tynne. Hvorfor skal vi fortsette å spise det i gjør nå som vi blir syke og fete av?

Evolusjonen har over millioner av år tilpasset mennesket å spise kjøtt, fisk, fugl, bær, frø og drikke vann. Forskning viser at jegerne og samlerne fra steinalderen fikk i seg så lite som mellom 25 – 125 gram karbohydrater. Et moderne menneske pr i dag ligger på et karbohydrat inntak på hele 300-400 gram karbohydrater. (Når jeg regnet ut hva jeg fikk i meg på en normal dag når jeg veide 110 kg, ble det på mellom 700-800 gram karbohydrater).

Mettet fett:

1) Hvis fett er farlig for mennesket, ville kroppen selv produsert morsmelk med over 50 prosent mettet fett og foret sitt nyfødte barn?

2) Hvis fett er farlig for mennesket, ville kroppen selv gjort om overflødig karbohydrater til fett for lagring på kroppen?

3) Hvis fett tettet blodårer, burde ikke blodårene mine snart vært “potte tette” etter snart to år med lavkarbokost og ekstremt mye fett?

I DONT’T THINK SO!

Klart når Norske helsemyndigheter og ernæringsprofessorer forsetter med sin propaganda at fett er farlig og at vi skal ha i oss mer fruktose og stivelse. Vil det gå galt. Ernæringsprofessor Svein Olav Kolset skriver i sine kostråd bl.annet at: “Spis mer grovt, frukt og grønt. Begrens inntaket av feit mat og sukker.”

Synes det er skremmende å lese. Det gjør vondt langt inne i sjela mi…

Leave a Reply