Ronnie

Barn og kosthold

No Comments

Min gode svenske venninne Monique “lifezone.se” Forslund foreleser om kosthold og barn.

Etter å ha hørt på henne i Saffle bestemte jeg meg for å redusere karbohydrat inntaket for min sønn.

Han er 6 år og normalt bygget. Så i hans tilfelle dreier det  seg ikke om vektreduksjon, men om alle de andre helsefordelene.

For hvorfor skal jeg spise meg til god helse og la han spise seg til dårligere helse?

Vi er fortiden på campingferie og holder oss til LavKarbo kost. Klart det blir en is i ny og ne for hans del og godterier på lørdager. Men jeg holder meg i stor grad unna; brød, ris, pasta, poteter og sukkerholdig drikke. I går spiste vi foreksempel en omelett med masse bacon til frokost med vann til.

Da fett gir nesten dobbelt så mye energi som sukker, var vi ikke sulten på mange timer. Tror klokken ble 18:00 før magen sa i fra at den ville ha mer mat. Hvorfor skal man da spise oftere? Gutten min lekte helt rolig og avbalansert. Det ble heller ikke mas om godterier og søtsaker. Grunnen til det er at han ikke opplevde blodsukkerstigning som han ellers ville ha hatt ved inntak av brødskiver til frokost. Han ville også ha vært sulten mye tidligere.

Artikler jeg har lest om LavKarbo kost i barnehager og barneskoler forteller at barnene blir roligere, mer konsentrerte og tar til seg læring på en helt annen måte enn når de får i seg sukker og stivelse i form av brød, sukkerinnholdig pålegg, saft og frukter. Hvor blodsukkert stiger til skyhøye verdier for så å synke til lavere en normalt.

Skal bli spennende å følge med på det utover.

Leave a Reply