Ronnie

90,3 % av makspuls i 2 timer på fastende mage og vann med salt

1 Comment

Jeg holdt i to timer, men kjørte meg altfor hardt.

Når det kommer til treningsøkten i dag var det flere ting som ikke gikk optimalt. For det første spiste jeg middag klokken 14:00 dagen før pga et kveldsskift på jobben. Før treningen spiste jeg ingenting. Det betyr at jeg ikke spiste mat på 22 timer før jeg satte meg på sykkelen.

Jeg begynte å drikke MCT olje etter 1 time og 20 minutter. Det er nok altfor sent. Jeg tror det er viktig å starte inntaket av MCT olje allrede idet man startet og hver halve time. Det er noe jeg gjør neste gang.

Sist men ikke minst, jeg har ikke sittet på sykkelen siden 23. juni. Det er nesten syv uker siden pga ferien. At jeg kjører en intensitet på over 90 % av makspuls i to timer gjorde at jeg gikk fullstendig i kjellern. Jeg gikk på en “Jørgen Brink” rett og slett. Neste gang legger jeg meg på 85 % av makspuls. Da er jeg sikker på å holde i flere timer enn dette.

Etter at jeg gikk i veggen syklet jeg 3,2 mil hjem. Det var en mental og psykisk styrkeprøve. Det er helt sikkert.

Under har jeg beregnet pulsen min i de forskjellige etappene jeg alltid bruker som mellomtider.

Etappe 1: 89,2 % av makspuls i 29:52 min
Etappe 2: 91,3 % av makspuls i 15:58 min
Etappe 3: 91,3 % av makspuls i 20:32 min
Etappe 4: 91,3 % av makspuls i 10:25 min
Etappe 5: 89,7 % av makspuls i 32:55 min

Toalt: 90,3 % av makspuls i 1:53:50 timer

Før treningen i dag målte jeg 1,9 mmol/L ketoner i blodet. Etter trening hadde jeg så hyt som 6,3 mmol/L. Min tolking av det er at siden koppen ikke har fått mat på 22 timer tvintes den til å bruke fettreservene mine for å gi meg næring og derfor mye ketoner i blodet.

Blodsukkeret mitt sank fra 5,2 til 3,3 før og etter sykkelturen.

Vekten sank fra 79,3 kg til 78,5 kg. Selv om jeg drakk to store flasker med vann pluss en halvliter vann jeg kjøpte på en bensinstasjon. Jeg gikk selvfølgelig på toalettet før jeg veide meg etter sykkelturen.

 Følg min kostdagbok her

One Comment (+add yours?)

 1. Annami
  aug 11, 2012 @ 11:58:52

  Imponerande Ronnie!
  Ett extremt tufft pass efter träningsvila och dessutom fastande, hur många hade egentligen klarat – eller ens vågat testa – det. Mest imponerande blir det att kropp och själ kan mobilisera tillräckligt kraft så där ute i marginalen, för att du ska ta dig hem på egen hand!

  Läste ditt inlägg för en stund sedan men blev tvungen att fundera över en fråga innan jag skrev det här. Varför stiger blod-ketonerna så väldigt mycket? Varför sjunker blodsockret när kroppen uppenbarligen har fri tillgång till ketoner?

  Monique rapporterade ju samma sak igår. Ett riktigt tufft träningspass följt av skyhöga ketoner.

  Så här tänker jag : Ni har båda nyligen kommit i effektiv ketos. Kan det vara så att kroppens förmåga att frigöra fett + omvandla det till ketoner är “fri” medan enzymsystemen i musklerna som ska förbränna dem = göra energin tillgänglig, behöver “tränas” för att utnyttjandet ska bli lika bra?

  Lycka till med din träning. Väldigt intressant att få följa dig.
  Hoppas också att du mår hyfsat i dag och att inte kropp och själ “sittstrejkar” totalt efter en så total ansträngning.

  Svar

Leave a Reply