Ronnie

Jeg fikk Nrk Dagsnytt til å endre tittelen!

No Comments

Bildet over er fra intervjuet Nrk Nyhetene lagde på oss. De valgte tittelen: “Foreldre setter barna på lavkarbodiett”. Dette til tross for at jeg i intervjuet presiserte definisjonen av diett. Og forklarte at vi spiser et lavkarbo kosthold. Jeg med et strikt lavkarbokosthold med inntak av under 20 gram karbohydrater, og gutten min met et liberalt lavkarbokosthold med inntak av rundt 100 gram karbohydrater pr dag.

En diett kan defineres på flere måter:

  • Diett er normativ oppskrift, til forskjell fra kosthold, som er en deskriptiv beskrivelse.
  • Diett er for syke (med den hensikt at de skal bli friske), mens kosthold er for friske.
  • Diett er midlertidig, i motsetning til kosthold, som er en normalsituasjon.

Bildet under er slik artikkelen fremstår i dag. Med tittelen: “Foreldre setter barn på lavkarbo”. Jeg er ikke fornøyd med ordet “setter”, jeg ville ønsket at de hadde skrevet: “Foreldre reduserer karbohydratene til barna”, eller “Foreldre går tilbake til riktig mat for sine barn”.  Men jeg er fornøyd med at de i hvertfall fjernet diett. For det har ingen ting med vårt kosthold å gjøre.

Les hele artikkelen hos nrk.no her

Hør radioprogrammet hos Nrk-radio her

 

Leave a Reply