Ronnie

Tett på nett: Jøran Hjelmesæth på VGnett

1 Comment

Takk for svar. Så studien benytter seg ikke av et karbohydratfattig/fettrikt kosthold men karbohydratfattig/proteinrik kosthold? Når du og VG skal benytte dere av lavkarbo, må dere vite at et lavkarbokosthold ikke inneholder økt mengde proteiner men økt mengde fett. Altså et karbohydratfattig/fettrikt kosthold.

Når jeg vet dette stiller jeg meg svært kritisk til hvordan VG bruker lavkarbo som utrykk for undersøkelsen. VG skriver i sin overskrift: “Ny studie: Lavkarbo farlig for hjertet”. Hvordan kan VG gjøre dette når studien viser noe annet?

I tett på nett forstsetter VG i ingressen: “En ny om omfattende svensk studie viser at risikoen for hjerte- og karsykdom økte for de som fulgte et lavkarbokosthold”. Er det for å skade begrepet “lavkarbo” eller er det ren uvitenhet?

Jeg vil avslutte med svaret ditt: “Den beviser ikke alene at lavkarbo er farlig. Vennlig hilsen Jøran Hjelmesæth”. TAKK!

Les hele nettpraten

One Comment (+add yours?)

  1. Vegard Lysne
    jul 05, 2012 @ 14:47:48

    Husk at deltakerne i denne studien ikke fulgte en spesifikk diett. De er kategorisert utifra hva de selv rapportert inn at de spiste ca 16 år før man publiserte resultatene. Ingen oppdateringer underveis, og man går derfor utifra at kostholdet har vært likt i hele perioden.

    Svar

Leave a Reply