Ronnie

Styrkeprøven er i gang (Eidsvoll – Oslo)

2 Comments

Da var styrkeprøven igang. Jeg syklet med henning som er skjult bak meg, Glenn i grønt, Morten i orang (venstre i bildet) og Heidi i rødt. Vi hadde en målsettning på 1:45:00 på rittets 59 km.

MATINNTAK

Til frokost spiste jeg fire egg stekt i kokosolje, tomater, smør og skinke. (ca 5 gram karbo)

Tre timer før rittet spiste jeg tre egg (ca 3 gram karbo)

15 minutter før start drakk jeg 15 gram MCT olje (0 gram karbo)

Hvert kvarter i rittet drakk jeg 15 gram MCT olje (0 gram karbo).

Etter en time spiste jeg 25 gram Ultra Energy complex fra Winforsce (12 gram karbo)

MCT olje trenger ikke galle for å omgjøres til energi og sammenliknes med karbohydrater. Fett har som kjent over dobelt så mye energi som karbo. Fett inneholder 9,1 kcal mens karbo bare 4,1. MCT oljen tas opp nesten like hurtig som karbo i blodet.

I vannflaskene hadde jeg vann tilsatt noe salt for å ikke dehydrere.

2 Comments (+add yours?)

 1. Ronnie W. Mathisen
  jun 24, 2012 @ 22:36:29

  Hei, Kåre! Jeg har holdt i to timer på vann tidligere med en intensitet på 87 % av makspuls. Etter samtale med Kenn Halstensen holder det ikke bare å gå på lavkarbo over en lang tid for at kroppen skal forbrenne fett under høy intensitet, men å trene seg opp til det. Spessielt ved høy intensitet over lang tid.
  Da jeg syklet styrkeprøven sammen en vennegjeng som var mye mer trent enn meg, valte jeg å ta en UE etter en time for ikke å risikere å gå tom å ødelegge for dem. Sannsynligvis trengte jeg ikke det. Min spesialkostrådgiver Karin Hvoslef sier det så klokt: “Det er bedre å unngå veggen enn å prøve å komme seg igjen etter å ha gått i den”.

  Jeg vet at jeg kun trenger vann de første to timene. Men så er det slutt for meg. Derfor eksprementerer jeg med å tilføre MCT olje fra treningsøkten min starter. Desverre ødela kulde og regn treningsresultat nr 10. Jeg kommer tilbake med en økt på tre timer snart. Spørsmålet er om man kan tilføre MCT olje blandet med Ultra Energi slik at man får i seg noen gram hver halve time. Jeg tenker tanken om 15 gram MCT 6 gram UE (3 gram karbo). Jeg er veldig usikker. Jeg har kun totalt 10 treningsøkter i benene og en konkurranse. Men 23. plass av 101 menn i alderen 40-44 år er jeg svært fornøyd med.

  Det jeg er 100 % sikker på er at jeg skal knekke koden for hva som er best for meg. Grunnen er at jeg klarer å tyne meg selv svært hardt i svært lang tid. Runden jeg sykler er på 80 km som jeg bruker nesten tre timer på hvor snittpuls ligger på 87 % av makspuls. Resultatene av forskjellige inntak ser jeg først etter to timer. Jeg gleder meg når jeg klarer to runder uten energitap.

  Svar

 2. Kåre Kristiansen
  jun 24, 2012 @ 20:57:34

  Hei Ronnie. Hvordan følte du deg? Hadde MCT-oljen noen effekt, synes du, eller blir det mye som sitter i hodet? Jeg lurer også på effekten av UE vs MCT? Trengte du egentlig UE-gelen?

  Svar

Leave a Reply