Ronnie

Ble hengt ut som lavkarbofanatiker…

4 Comments

Denne var god. En god venninne av meg tipset meg nettopp om denne kommentaren på kvinneguiden.no. Kommentaren er helt tilbake fra august 2010.

Ikke nok med at den er anonym men personen har tydlig ikke lest mye av bloggen min. Trykk på bildet først en gang så en gang til. Da får man det i stor størrelse.

 

Første reaksjon var dette personen skrev vedr fanatisme.

Det er mange av disse lavkarbofolkene som er lavkarbofanatiker. De skremmer meg, og for å ikke henge ut noen, kan jo nevne en blogger ved navn Ronnie, han passer den beskrivelsen veldig godt, virker også som at han har tvunget på ungen sin lavkarbo.

Hvis jeg er en lavkarbofanatiker. Hva er da kommentatoren, helsemyndighetene eller folk som mener at et variert kosthold med masse karbohydrater og lite fett er det eneste riktige?

Det er det som er med disse fanatikerene, er at de tror at slik vi lever er FARLIG OG USUNT. Det har ikke noe si at man spiser sunt og variert, nei, man forgifter kroppen sin med disse fæle karbohydratene. Stakkars oss, som kunne fått en mye bedre helse på lavkarbo. Vel, helsen min er utmerket, er utholdende og aktiv, men sier jeg hvor mye jeg oppnår til, ja, ikke nødvendigvis bare til personen nevnt over, så stikker de fingrene i ørene og sier “Jeg hører ikke”, vil ikke høre rettere sagt.

Hadde personen åpnet stuedøren sin å sett hva som skjer i landet vi lever i uten å relatere en sannhet om kosthold og helse ut i fra sin egen kropp, ville kommentatoren sett klarere. Pr i dag har 375.000 mennesker diabetes type-2 mens 350.000 har pri-diabetes. Stadig yngre mennesker blir rammet. 71.000 mennesker lider av demens. Også her rammes yngre og yngre mennesker. Når vi kommer til fedme og overvekt, tør jeg ikke vise til tall. De er skrekkelige!

Jeg er for å kutte ned på sukkerinntak, det gjelder både voksene og unger. Kutte ned på, ikke kutte ut! Litt kan man kose seg med i helgene, problemet er at for mange er det helg døgnet rundt, hele uken, det går bare ikke. Jeg har mer respekt for lavkarbofolk som ikke tvinger ungene sine til å spise lavkarbo, som en blogger jeg følger med på, uten å være på lavkarbo selv: www.lenabeatrice.net

Fantastisk å lese at kommentatoren også ønsker å kutte ned på karbohydratene. Men det kan virke som om personen tror det bare er karbohydrater i lørdagsgodterier. Nei, realiteten er nok at det er karbohydrater i nesten alt man spiser og drikker. Desverre…

Det er en dame jeg har veldig respekt for, og ikke en fantiker. Jeg får en følelse av at de som ikke tvinger på andre sitt kosthold begynner å bli færre av. Leser stadig vekk om folk som dytter på ungene sine lavkarbo “Nå skal ungene våre bli sunne” osv. Merkelig, jeg var sunn som unge jeg, uten å gå på lavkarbo. Men, stakkars folk, de tror at alt det de står for er det det ultimate.

Har også stor respekt for Lena Beatrece. Jeg utdannet meg til kostrådgiver sammen henne høsten 2011. Fantastisk jente.

Stakkars unger som ikke en sjelden gang får lov til å kose seg med kake og pølse i brød, og det mener jeg, prøver ikke å være ironisk. :(

Vel, det er vel ikke noe synd på gutten min. Han får i seg nok karbohydrater både på skolen, SFO og hos moren sin. Skal jeg tippe vil jeg si at hans kosthold inneholder 50 % mindre karbohydrater enn andre unger. Hver morgen får han en ristet brødskive med smør og et stort glass Hmelk. Til skolemat får han med seg en pølse og en kurv friske bær hver eneste dag. Til middag velger han som oftes fisk som alle enes om er bra. Ikke liker han brus, ketsjup, potet, taco eller pizza. Noe jeg ikke har tenkt å prakke på han…

4 Comments (+add yours?)

 1. Ethel Loberg
  jun 16, 2012 @ 22:36:47

  Helt rätt Ronnie, låt det hela ruttna i sin egen orimlighet. Den här sortens beskyllningar poppar alltid opp när “nya” rön gör stora framsteg tack vare upplysande människor som Du, kolla bara på Annika Dahlqvists historia.

  Svar

 2. LenaBeatrice
  jun 15, 2012 @ 17:31:12

  Du er god du Ronnie, og veldig fantastisk også! :-))

  Svar

 3. synsegulla
  jun 15, 2012 @ 13:08:28

  Hm. Det var jo drøy kost. Jeg var heller ikke overbegeistret for lavkarbo før jeg satt meg inn i hva det faktisk var. Nå er jeg veldig fornøyd med å leve ketogent. Jeg har fulgt deg en stund og opplever deg ikke som fanatisk, men derimot som oppfinnsom og opplysende. Jeg er sikker på at gutten din har det bra. Hva er problemet med å lære om at folk trives med å spise forskjellig mat? Mange gjør jo det pga andre helserelaterte problemer som allergier og intoleranser for eksempel.

  Syns du skal gi beskjed til kvinneguiden.no om at du finner denne mld krenkende. Håper du får en fin helg. Hilsen synsegulla

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   jun 16, 2012 @ 11:54:28

   Takk for støtten! Jeg lar kommentaren ligge. Den taler til sin egen urimelighet. Smiler

   Svar

Leave a Reply