Ronnie

forskning.no: Amerikanerne blir feitere og feitere

No Comments

Les hele originalartikkelen her

36 prosent av voksne amerikanere er i dag ekstremt overvektige, og i 2013 vil andelen ha økt til 42 prosent, advarer forskere.

Andelen som havner i kategorien ekstremt feit, det vil si at de veier rundt 50 kilo over det som ansees for å være sunt i forhold til høyde og beinbygning, vil øke fra 4,9 til 11 prosent i samme periode.

Et lite lyspunkt er det likevel. Selv om amerikanerne blir feitere, øker andelen saktere nå enn tidligere. For flere år siden spådde forskerne at 51 prosent ville være ekstremt overvektige i 2030, men nedjusterer nå andelen til 42 prosent.

Forskerne ved Duke University Global Health Institute i Nord-Carolina har også sett nærmere på hva den økende overvekten vil koste det amerikanske helsevesenet i framtida.

I 2030 vil prislappen trolig være på hele 550 milliarder dollar, nærmere 3.300 milliarder kroner. Utgiftene vil først og fremst være knyttet til behandling av hjerte- og karsykdommer og diabetes.

Selv om amerikanernes økende vekt bekymrer de fleste, er det også noen som vet å gjøre gode penger på fedmeepidemien.

Ett selskap kan nå tilby ekstra store likkister, forsterket med stål slik at de skal tåle vekten av dem som veier over 200 kilo.

Leave a Reply