Ronnie

Lavkarboknekkebrød med ovnsbakt kyllingpostei fra Prior

3 Comments

image

Til frokost spiser jeg som regel to lavkarboknekkebrød jeg har bakt selv. Her finner du oppskrift på lavkarboknekkebrød. På lavkarboknekkebrødene i dag, valgte jeg; Priors ovnsbakte kyllingpostei. Under har jeg beskrevet næringsinnholdet pr 100 gram til pålegget:

 • Protein 12 g.
 • Karbohydrat 6 g.
 • Fett 9 g.

Pålegg valget var ikke akkurat fettrikt i dag men et godt alternativ alikevel. Husk at fett inneholder over dobelt så mye energi pr gram enn karbohydrater og eller protein.

 

image

Pålegget er kjøpt hos Coop på Maura.

 

Da hypotesen om at “kalorier inn” / “kalorier ut” ikke stemmer, tenker ikke vi som spiser lavkarbo på kalorier. Nei, vi tenker mer på å redusere karbohydratinntaket og øke fettinntaket. Husk at et gram fett inneholder 9,1 kalorier pr gram mens karbohydrater og protein kun inneholder 4,1 kalori pr gram.

Med denne frokosten tilfører du kroppen nesten 70 % av energi fra fett.

– Tenk hvor fete vi lavkarboere ville bli, dersom fett gjorde oss feite…

 

 

3 Comments (+add yours?)

 1. Ethel Loberg
  mai 12, 2012 @ 21:59:38

  Ja Nannhas knäckebrö är verkligen populärt, själv baker jä se jä blir jamt svett. I detta nu så är det hela 683 kommentarer på Nannhas blogg som bare diskuterer henns knäcke, själv är jag med och berömmer på nr. 654 och 675.

  Jag tar alltid en påse Nannhas knäcke med mej då jag går på visit, ett glimrende sätt att komma undan sött bjudbröd till kaffet plus att alla vill ha knäckereceptet. Kul.

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   mai 14, 2012 @ 11:52:26

   Oj, sier du det? Skal stikke inn å lese.
   Det var du smart tips. Å ha med knekkebrød som en reserve i sosial sammenheng. Selv har jeg para- eller macademianøtter.

   Svar

 2. Hm
  mai 12, 2012 @ 12:48:55

  Det er da ikke alle som påstår at fett gjør folk overvektige? Det er ikke dermed sagt at man ikke kan legge på seg på lavkarbo, for det handler faktisk om kcal inn/kcal ut, jeg vil gjerne se noe bevis for at det kun er en hypotese. Fakta er at du får fortsatt i deg mindre enn kroppen trenger (eller nok) på lavkarbo.

  Jeg telte heller ikke kalorier når jeg skulle ned i vekt, den eneste vekten jeg brukte var baderomsvekten for å veie meg. Det hindret meg ikke å gå ned i vekt, for folk flest trenger ikke å vite nøyaktig antall kcal når man skal ned i vekt, jeg tok det bare på feelingen, og spiste det jeg følte for.

  Det som gjør lavkarbo bedre enn lavkalori (dog for enkeltindivider, gjelder ikke alle) er at man blir lettere mett på lavkarbo, da fett metter godt. Nå skal det sies at jeg aldri hadde det problemet på “lavkalori”, og det er mange som har det akkurat som meg, så for oss er ikke lavkalori det samme som “sult”, for det var ikke noe problem hos meg.

  Svar

Leave a Reply