Ronnie

Helsedirektoratets kostråd

6 Comments

Har du egentlig lurt på hva Helsedirektoratets kostråd er? Ta en titt på denne siden. Om du følger dem, er opp til deg… Du finner dem her

Pr april 2012 følger ca 100.000 mennesker Helsedirektoratets kostråd mens ca 300.000 følger en eller annen form for lavkarbokosthold. Altså et kosthold hvor man reduserer mengden på karbohydrater og øker mengden av fett.

Det som smerter meg å se er at selveste avdelingsdirektør Anne Hafstad i Helsedirektoratet hadde fått et så mye bedre liv med et kosthold basert på reduksjon av karbohydrater og økning av inntaketet av fett. Men dette velger man desverre selv.

:Ronnie

6 Comments (+add yours?)

 1. Hm
  mai 17, 2012 @ 21:50:07

  Igjen kommer vi til det punktet, hvor du velger å ignorere fakta, som jeg og mange andre “ikke lavkarboere” har opplevd. Det at jeg har bra helse, er frisk, mye energi osv. er vel kanskje noe jeg innbiller meg det? Ja, for det jo overhodet ikke mulig på mitt kosthold *sukk*

  Svar

 2. Hm
  mai 15, 2012 @ 10:39:08

  Men selve helsen blir ikke forbedret? Tror du ærlig talt på det du selv skriver? Det var et innlegg hvor du nevnte en god del ting som du slet med, som hadde blitt bedre etter at du gikk ned i vekt. Noe av det hadde jeg selv slitt med, bla. halsbrann, det er nå helt borte, UTEN lavkarbo. Helsen min generelt er KJEMPEBRA. Hvis vi hadde gått til en lege for å sjekke hvordan helsen var, så ville ikke jeg fått noe dårligere resultat enn deg.

  Hvorfor skal jeg gå på Lavkarbo når helsen min allerede er bra? For som sagt, jeg har energi så det holder, sykler 2 timer daglig, og ikke “treg sykling”, i tillegg til at jeg går endel, men pga. belastningsskader prøver å unngå det, i hvert fall ikke gå så raskt som jeg pleier på asfalt.

  Jeg var ofte syk når jeg var overvektig, og kunne bli småforkjølet til kraftig forkjølet ca 6 ganger iløpet av et år. Nå er jeg knapt syk 1 gang i året.

  Bedre helse er ikke = lavkarbo

  Nei, denne damen kunne fått like bra helse ved å kutte ned på junk, sukker ol. (merk deg, kutte ned på), og likevel gå ned i vekt og få mye bedre helse. Det er tusenvis av eksempler der ute som har gått ned som meg, og har både sunn vekt og sunn helse, så hvorfor tviholder du på at lavkarbo er den eneste måten å leve sunt på?

  Det er rett og slett _ikke_ sant.

  Svar

 3. Hm
  mai 11, 2012 @ 18:19:45

  Det var undøvendig kommentar Oskar. Som eks-overvektig så tar jeg meg ganske nær av det ordet, neste gang så kan du bruke “overvektig”.

  Men det er ikke LCHF hun nødvendigvis trenger, igjen påstår du at DITT kosthold er sunt, og alt annet er noe “møkk”. Hun kan fint gå ned på et helt vanlig kosthold, så LCHF er ikke nødvendig, men det er derimot et ALTERNATIV.

  Mitt kosthold er, tro det eller ei, ikke noe mer usunt enn ditt.

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   mai 14, 2012 @ 12:07:49

   Sykelig overvektig, er vel mer det riktige begrepet på en person som har en BMI på over 30.

   Så lenge man tvi-holder på kost med korn, mel, sukker og andre karbohydrater, er det vanskelig å få bedre helse. Klart man kan gå ned på alle former for dietter. Men selve helsen blir ikke forbedret. Nei, man må spise hva pattedyret mennesket er tilpasset å spise. Enkelt å greit. Det hadde vært artig om du forsøkte i seks uker. Du ville ha opplevet andre fordeler enn bare vekten, Hm.

   Svar

 4. Oskar
  mai 11, 2012 @ 13:01:26

  Jer er enig med deg Ronnie, dama er feit. Hun trenger en innføring i LCHF, og hjelp til å komme igang.

  Svar

  • Ronnie W. Mathisen
   mai 14, 2012 @ 11:56:28

   Kanskje jeg skulle sende henne et brevkurs? Hadde vært lærerikt for henne. Kanskje jeg kunne redde helsen vil selveste avdelingsdirektøren i Helsedirektoratet…

   Svar

Leave a Reply