Ronnie

Det tar jeg meg en nøtt på!

No Comments

image

Sitter å leser gårsdagens Dagbladet, artikkelen om “Dette er du nøtt til å spise”.

For en fantastisk artikkel. Jeg har akkurat sendt journalist Jorun Gaarder jga@dagbladet.no en mail og fortalt henne det.

For første gang kan man lese en hel artikkel uten at journalisten har forsuret artikkelen med hva professor og lege Christian Drevon mener om saken. En person som forøvrig burde vite sin besøkelsestid for lenge siden. Nei dette var en stor artikkel hvor Gaarder intervjuet lege og kostrådgiver Fedon Lindberg og ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius og stoppet der. Fantastisk. Håper Dagbladet solgte millioner av aviser den dagen!

-Spiser du nøtter er sjansen stor for at du er mindre utsatt for fedme, type 2-diabetes og hjerte- og karsykdommer, skriver Dagbladet.

Undersøkelsen omfatter 13292 kvinner og menn over 19 år fra 1999 til 2004. Studiet er publisert i Journal of American College of Nutrition.

Grunnen er jo klar. Nøtter inneholder store mengder fett som kroppen trenger samt veldig lav mengde karbohydrater. Pga fettet blir man mett samt at blodsukkeret ikke får nevneverdig økning.

Videre skriver Gaarder; Nøttespiserne hadde også høyere nivå av det gode kolesterolet HDL. Dette kolesterolet fjerner kolesterol fra blodåreveggen og senker innholdet av det skadelige LDL-kolesterol i blodet.

Det jeg også synes var fint med artikkelen var at Jorun Gaarder ikke nevnte lavkarbo.

Utfordringen er nå å få henne/Dagbladet til å se sammenhengen i et større respektive. Ikke bare nøtter som mellommåltid, men et
kosthold basert på karbohydratfattig samt fettrik mat som har hjulpet hundre tusner av svensker og nordmenn til å finne tilbake til god helse og normalvekt.

Fakta om en pose nøtter fra SørlandsChips: I farta, rik på proteiner: 

NB! Hvorfor posen heter; “Rik på proteiner når den er rik på fett” må stå for SørlandsChips regning. Jeg er ihvertfall mett, samt at blodsukkeret mitt ikke nevnverdig er påvirket. Og det er viktig for meg. 

Ronnie

Leave a Reply