Ronnie

Spinningøkt 3: Challenge intervall med styrketråkk 90 minutter

No Comments

Se treningsresultatet mitt her NB! Se bort i fra forbrente calorier. Klokken var innstilt på at jeg veide 181 kg. Min vekt er 81 kg. Så det ble helt feil. Irriterende…

Min 3. spinningøkt er gjennomført på Elixia Jessheim med fantastiske resultat. Timen jeg deltok på var av typen Xycling Challenge Activio 90 minutter med Odd Ivar. En veldig motiverende og god instruktør, må jeg legge til.

Jeg stilte til timen med friskt mot. Ikke viste jeg at timen til Odd Ivar var intervalltrening med styrketråkk. Med tanke på at jeg er utrent, altså ikke trent på et år, har jeg ikke mye styrke i bena. Jeg har kun gjennomført to spinningøkter den siste uken. Jeg måtte virkelig tenke igjennom hvordan jeg skulle gjennomføre økten.

Jeg belsuttet meg for å ha en god oppvarming. Den ble på over 24 minutter som ga meg gode ben. Deretter valgte jeg å stå oppreist på alle intervallene og tråkke tungt til pulsen min passerte 90 % av makspuls. I hvile periodene skrudde jeg av all motstand for å se hvor fort og hvor langt ned pulsen kom på 2,5 minutt.

Intervallene var på:
7 min styrketråkk
2,5 min hvile
7 min styrketråkk
2,5 min hvile
7 min styrketråkk
2,5 min hvile
7 min styrketråkk
2,5 min hvile
9 min styrketråkk
2,5 min hvile
10 min styrketråkk

Matinntak i dag:
Klokken 12:00 tre egg med en pakke bacon
Klokken 16:00 en kaffe med kremfløte
Klokken 22:00 250 g Entrecote med smør og sjampinjonger

Inntak under spinningøkten:
1,5 liter vann

Jeg føler nok at jeg burde ha spist mer nærmere spinningøkten. For det gikk nesten 7 1/2 time mellom frokost og trening. Må få mer kunnskap om matinntak før trening.

Etter spinningøkten spiste jeg en appelsin og et halvt eple i mangel på lavkarbo mat. Noe jeg kommer til å ha med meg neste gang. Kanskje et par hardkokte egg hadde vært fornuftig å spise rett etter trening? Må få mer kunnskap om matinntak etter trening.

Gjennom hele spinningøkten har jeg ikke merket noe til melkesyre i benene. Så melkesyreterskelen virker helt fraværende for meg på fettdrift. Med fettdrift mener jeg at leveren har tilpasset seg å bruke fett som energi istedet for karbohydrater. Med tanke på at melkesyre er rester av karbohydratforbrenning, virker det hele logisk for meg at jeg ikke får melkesyre i bena så lett.

Mitt mål er å gjennomføre en spinningmaraton på 3-4 timer med en intensitet på over 80 % av makspuls. Men for å gjøre det må kondisjonen opp og jeg må få målt maksimalpuls 100 %. Det har Dag Viljen Poleszynski fra Helsemagsinet “Vitenskap og fornuft” lovet å hjelpe meg med. Gleder meg stort til å få den på plass ordentlig.

Neste treningsøkt er søndag. En Xycling activio med Egil på Elixia Jessheim.

Leave a Reply