Ronnie

Spinningøkt nr 2 er gjennomført!

No Comments

Se hele diagrammet her

Da er spinningøkt 2 over. Denne gangen ble det litt tungt da jeg hadde spist middag bare en time før økten. Men jeg klarte å holde et bra nivå alikevell. I dag ble det en Xycling Activio på Elixia Jessheim med Karoline.

Snittpulsen på hele diagrammet over var på 167 salg pr minutt som utgjør 85 % av min makspuls. Ut i fra klokken min, en Pulsar  RCX5, har jeg forbrent 1115 kcal på økta. Noe jeg er veldig fornøyd med.

Under oppvarming hadde jeg en snittpuls på 149 spm som utgjør 76 % av makspuls i 12:36.
Del 1 av økten hadde jeg en snittpuls på 180 spm som utgjør 92 % av makspuls i 19:41 min.
Del 2 av økten hadde jeg en snittpuls på 188 spm som utgjør 96 % av makspuls i 19:33 min.
Under nedkjøringen hadde jeg en snittpuls på 145 spm som utgjør 74 % av makspuls i 19:18.

Etter oppvarming reiste jeg meg på sykkelen og stod hele del 1 og del 2. Jeg valgte å ikke ha pause mellom delene.

Under hele økten hadde jeg ikke antydning til melkesyre i beina. Oppsamling av melkesyre kommer av karbohydratforbrenning (glykogen). Mitt daglige inntak av karbohydrater ligger på rundt 20 gram karbohydrater noe som fører til at det ikke danner seg melkesyre på samme måte som de som tilfører karbohydrater i kosten. I tillegg er leveren min tilpasset å bruke fett som energi. Det er nok derfor jeg klarer å holde så høy puls over så lang tid. At jeg altså ikke får melkesyre i beina pga kostholdet.

Klart det er psykisk krevende å reise seg på sykkelen og stå etter oppvarming gjennom hele økten, men psyken er det ingen ting å si på… 😉

Neste utfordringer er Xycling Challenge 90 minutter på Elixia Jessheim med Odd Idar på torsdag…

 

Leave a Reply