Ronnie

90 % av makspuls i over 77 minutter på første spinningøkt

No Comments

Helvete. Pulsklokken min er ødelagt. IRsensoren er defekt. Det var derfor jeg ikke fikk overført data fra den til PCen. Men jeg har nå manuelt skrevet inn 1105 pulsmålinger over i Excel og laget dette diagrammet. Puhhh

Dette er min første treningsøkt siden 10. mai 2011. Meningen var å holde 80 % av min makspuls på 196 slag i min., som utgjør 156 slag pr min. i 90 minutter. Jeg forstod allerede under oppvarming at det ville være alt for lavt. Dermed bestemte jeg meg, der og da, for å legge meg på 85 % av makspuls, altså 167 slag pr min. Dette nivået holdt jeg i over 34 minutter. Men dette ble også for lavt. Jeg hadde mer å gi.

Til frokost spiste jeg tre egg og en pakke bacon. Under trening drakk jeg kun vann.

Når de andre satte seg ned for to minutters pause midt i økten, reiste jeg meg på sykkelen og stod resten av timen som varte i over 43 minutter til. Jeg bestemte meg for å ligge på 90 % av makspuls. Noe jeg klarte uten problemer. Resultatet viste at jeg lå på 92 % av makspuls i over 43 minutter.

Under hele økten merket jeg ingen tegn til melkesyre i benene selv om jeg var oppe i 96 % av makspuls til tider.

Hvis jeg beregner snitt pulsen min for del 1 og 2 lå pulsen min på 175 slag pr min. i snitt som utgjør 89,3 % av min makspuls i over 77 minutter!

Hvordan kan jeg som u-trent klare dette. Er det slik at jeg er psykisk sterkere enn de fleste og eller klarer å presse meg hardere enn gjennomsnittet? Eller kan et kosthold på riktig mat være årsaken og som ligger til grunn for at kroppen fungerer optimalt?

Lege og professor på Universitetet i Oslo innen ernæring, Christian Drevon mener at en som spiser lavkarbo ikke klarer å gjennomføre en time med høy intensitet. På spørsmålet til lavkarbo-coach Kenn Halstensen, direkte under et debattprogram på NrK, svarte Drevon at høy intensitet er 75 % av makspuls.

75 % av makspuls ville jeg klart å ligge på gjennom en hel spinnng-maraton på 4 timer. Uten problemer! Og det skal jeg bevise…

Hva er dine erfaringer med lavkarbo som kostholde og trening?

Leave a Reply