Ronnie

Første spinningøkt er over!

No Comments

Da er første spinningøkt over og jeg gjennomførte over evne. Tydelig at et kosthold med riktig mat er viktig. Desverre får jeg ikke kontakt med pulsklokken med PCen. Derfor har jeg laget et eget diagram ut i fra data fra klokken. Diagrammet publiserer jeg på mandag.

Timen jeg startet med var en 90 minutter langkjøring på Elixia på jessheim med Egil som instruktør.

Målsettningen var å holde 80 prosent av makspuls i 90 minutter men det ble for lavt, det forstod jeg fort. Dermed la jeg meg på rundt 85 % av makspuls første halvdel av økta som varte i 36 minutter.

Når de andre tok pause reiste jeg meg på sykkelen og stod resten av timen.
Jeg bestemte meg for å ligge på rundt 90 % av makspuls resten av timen på 42 minutter. Noe som ikke var noe problem. Når kroppen er vandt med å bruke fett som energi virker det som om man kan holde veldig høy puls over svært lang tid forde kroppen henter energi fra lagret fett.

I en debatt jeg var med på i Nrk mente professor og lege Christian Drevon at man ikke klarte å holde høy intensitet over en time på lavkarbo. Når coach Kenn Halvstensen spurte Christian om hva han mente høy intensitet var, svarte han 75 % av makspuls. Jeg har bevist det mottatte på min første spinningøkt på et år…

Hva er dine erfaringer med trening på lavkarbo?

Leave a Reply