Ronnie

32 % av nimåneder gamle bebyer er fete eller overvektige

No Comments

Overvektige babyer har større sannsynlighet for å forbli overvektig som barn, viser en ny studie.

– Lubne babyer er søte, det er vi alle enige om, men en ny studie viser at overvektige eller fete babyer sannsynligvis forblir slik, og et stort antall spedbarn faller i disse kategoriene. Nesten 32% av babyer er fete eller overvektige ved ni måneder, og antallet stiger til 34% innen to år, rapporterer LiveScience. Studien så på vekten hos 7500 barn født USA i 2001 og fulgte disse.

Barn som var normalvektige ved ni månedersalderen hadde en 75% sjanse for å forbli normalvektige når de passerte to år. Mens barna i faresonenhadde bare en 50% sjanse for å bli normalvektige innen de var to år. Mer enn 28% faktisk flyttet opp til fedme kategorien. For fete ni måneders babyer var situasjonen enda mer tankevekkende: Bare 37,6% oppnådd normalvekt innen de var to år, mens 18% flyttet til faresonen, og 43,9% forble fete. Klikk for å se hvordan du kan stoppe barndomfedme før fødselen.

Hva synes du om dette?

Har dette noe med kosten under graviditeten hos mor og senere kosten babyen får i seg de første leveårene å gjøre?

Er det så enkelt at babyene/barna er late og løper for lite (kalorier/energi inn vs kalorier/energi ut)?

Er er det genene fra fete foreldre som spiller inn?

Hva mener du? Jeg blir glad for din kommentar. Possitiv eller negativ, men vær konstruktiv!

Leave a Reply