Ronnie

Blodsukkertest: 0,5 liter Pepsi Max

1 Comment

Jeg ønsket å finne ut hva lettbrus som Pepsi Max med de kunstige søtningsstoffene Aspartam og Acesulfam K gjør med blodsukkeret mitt. Jeg spiste eller drakk ingen ting før eller under eksperimentet. Eksperimentet startet klokken 08:00.

I perioden to timer før og rett før inntaket av en 0,5 liter PepsiMax målte jeg blodsukkeret mitt til 5,3 og 5,2 mmol/L.

45 minutter etter inntak steg blodsukkeret mitt fra 5,2 til 6,2 mmol/L. En økning på 19,2 %!

2 timer og 45 minutter etter inntak sank blodsukkeret mitt til 4,9 mmol/L som er lavere enn hva jeg startet med.

I perioden 02:45 – 3:45 etter inntaket målte jeg blodsukkeret mitt til et gjennomsnitt på 4,86 mmol/L. Sammenlikner man denne perioden med perioden før inntaket, viser det en reduksjon på 0,37 mmol/L eller 7,1 %.

Fire timer etter inntaket steg blodsukkeret mitt til normalt igjen 5,3 mmol/L og ble liggende der.

One Comment (+add yours?)

 1. ussj
  aug 20, 2012 @ 08:15:14

  Hei!

  Jeg er ikke overrasket over resultatet på denne testen. I perioder hvor jeg har drukket veldig mye Pepsi Max, har jeg følt meg rent syk etter å trykke hva som helst i kroppen. Jeg har nesten hatt skjelven foran kjøleskapet i leting på noe som kunne stagge suget (etter hva som helst). Jeg har nok skjønt at det er lettbrusen som er synderen, så i perioder har jeg roet meg ned igjen, og suget har forsvunnet. Ikke helt, for dette var før jeg begynte med LCHF, men denne uroen i meg roet seg. Dette betyr at lettbrus faktisk er en (nesten) like stor synder når det kommer til å legge på seg ved overspising (ser at vanlig Cola har ekstremt store utslag), og dette er jo absolutt ikke i samsvar med det som vi tradisjonelt sett lærer.

  Tusen takk for utrolig interessante eksperimenter, Ronnie! På tide at noen faktisk tok tak i dette, for det er nok veldig mange som har behov for å se dette. Det er alltid lettere å få aha-opplevelser når det faktisk ligger svart på hvitt foran deg! Jeg ser fram til mer spennende lesing i tiden som kommer!

  Svar

Leave a Reply