Ronnie

Min vektreduksjonsreise

No Comments

Min vektreduksjonreise startet 1. januar 2010. Den gang jeg veide 110 kg.

Jeg juger ikke om jeg sier at matinntaket pr dag kunne se slik ut:

Frokost: 3pk sjokoladeboller, sjokolade Litago
Lunsj: To pizzastykker
Middag: To 100 grams hamburgere med salat og pomesfrites
Kvelds: En brødskive med jordbærsyltetøy
Snaks: 3-4 sjokolader
Drikke: 2 liter Coca Cola

Jeg startet med å kutte Coca Cola avhengigheten min som på den tiden var hele 2 liter daglig.

Matinntaket ble erstattet med “mye sunnere” varer som brød, poteter, ris og pasta. Drikke ble erstattet med PepsiMax. Jeg reduserte også sjokoladeinntaket kraftig. Hvis jeg ble fysen kunne jeg istedet for å spise en pølse, heller spise groft pølsebrød med sprøstekt løk og ketsjup.

Var jeg ekstra sulten kunne jeg spise en baguett eller en Ola-matpakke. I tillegg spiste jeg rundt 4-5 bananer og epler daglig. Da vekten ikke rikket seg nevnverdig på tre måneder måtte jeg finne andre metoder. Jeg var nå åpen for det meste.

Den 19. mars 2010 stilte jeg spørsmålet på facebook om det lot seg gjøre å miste 10 kg på en måned. To venninner fortalte meg at LavKarbo var tingen. Ikke viste jeg da noen ting om hva karbohydrater var. Men jeg begynte 23. mars 2010 å spise LavKarbo brød med ekte meierismør og kjøttpålegg til frokost, lunsj og kvelds. Og en enkel LavKarbo middag midt på dagen. Det resulterte i en vektreduksjon på hele 11 kg på 29 dager.

Jeg har ved tre anledninger har jeg falt for sukkerdjevelen igjen. Hver gang har jeg lagt på meg ca 5 kg etter bare 6-8 uker. Heldigvis for meg klarer jeg å starte på LavKarbo igjen før skaden er så altfor stor.

I dag, 9. juni 2011, veier jeg 82 kg og har god helse og er kvitt halsbrann og alergier på fingrene og 28 kg.

Menyen min i dag kan bestå av:

Frokost: To LavKarboknekkebrød med tubeost, ost og kjøttpålegg
Mellommåltid: Gjerne 10-15 bacon skiver stekt i ovnen.
Lunsjen: 250 gram hamburger med dobbelt ost eller kylling kebab med  salat med tomat, agurg, jalapeno og løk. Uten brød og dressing, selvfølgelig!
Middag:  Spiser jeg rundt 400 gram kjøtt, fisk eller fugl med bl.a. Blomkål, Brokkoli, Champinjonger. Gjerne gratinert i Creme Fraiche og ost.
Kvelds: Noen Paranøtter, noen smeltede osteskiver og noen bringbær.
Drikke: 3 liter vann

Jeg føler nærmest at livet mitt er gitt meg som gave på nytt.

Ronnie

Leave a Reply